16 november 2017

School Algemeen

Geachte lezer,

 

Graag stellen wij ons aan u voor.

De Wegwijzer is een christelijke school voor speciaal basisonderwijs.

Een school waar wordt geprobeerd om onderwijs en zorg te combineren zodat leerlingen, die door de toelatingscommissie van het samenwerkingsverband op Goeree Overflakkee worden toegelaten, adequaat kunnen worden begeleid naar het voortgezet onderwijs.

De school bepaalt dus (in principe) niet zelf welke leerling wel of niet geplaatst wordt. Het is wel zo dat wanneer de problematiek van een kind te zwaar lijkt voor onze school, wij de ouders kunnen verzoeken naar een andere, beter bij het kind passende, voorziening om te zien.

Primair zijn wij een school dus dragen zorg voor onderwijs. Hiernaast hebben veel van onze leerlingen (thuis)zorg nodig van externe hulpverleners. Onderwijs en zorg proberen wij in goed overleg te combineren waarbij verantwoordlijkheden wel gescheiden blijven.

Deze vorm van samenwerking betekent dat hulpverleners van zeer diverse deskundigheden, zeer frequent in de school te vinden zijn.

Het vertrekpunt voor ons onderwijs ligt op de Wegwijzer in de Bijbel. De inhoud hiervan is richtinggevend voor ons denken en handelen. Niet alleen de Bijbellessen spelen een rol maar ook ons gedrag en de keuzes van methoden worden mede hierdoor bepaald.

Het bovenstaande betekent niet dat leerlingen van andere gezindten niet welkom zouden zijn. De school hanteert namelijk een open toelatingsbeleid en een ieder die aangeeft onze “spelregels” te respecteren is van harte welkom.

Het onderwijs op onze school kenmerkt zich door een zeer hoge mate van maatwerk, dus afstemming op de individuele leerbehoeften van het kind. Groepsdoorbrekende activiteiten stellen ons in de gelegenheid, zo veel als binnen de grenzen van een kleine school past, dit vorm en inhoud te geven.

Bent u nieuwsgierig geworden?  Leest u dan onze schoolgids eens door of maak een geheel vrijblijvende afspraak voor een bezoek aan de school.

Wij heten u van harte welkom op onze school.

 

Het team van de Wegwijzer.

 

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up
error: Onze site is beveiligd !